Πολιτική Απορρήτου



Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων



Η παρούσα ιστοσελίδα (στο εξής «Δικτυακός Τόπος») ανήκει στην εταιρεία «ΝΤΕΚΟΣΤΑΡ (DECOSTAR)» με έδρα τις Αχαρνές, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας αρ. 187-189, τηλ. 2102380826. Η DECOSTAR A.E. σέβεται την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την ιδιωτικότητα των επισκεπτών του Δικτυακού της Τόπου και ακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με την προστασία προσωπικών δεδομένων. Με την παρούσα Πολιτική θα θέλαμε να σας εξηγήσουμε πώς επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα.


1. Ποιος είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας;

Υπεύθυνος για την επεξεργασία των δεδομένων των επισκεπτών και χρηστών της ιστοσελίδας www.deco-outlet.gr (στο εξής «επισκέπτες» ή «εσείς») με την έννοια του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων 679/2016 είναι η εταιρεία με την επωνυμία «Z.&H. ΜΠΑΣΑΓΙΑΝΝΗΣ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΝΤΕΚΟΣΤΑΡ (DECOSTAR)» με έδρα τις Αχαρνές, επί της Λεωφ. Δημοκρατίας αρ. 187-189, τηλ. 2102380826 (στο εξής «DECOSTAR» ή «Εμείς»). Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη DECOSTAR είναι το 2102380826, και το e-mail στο οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε το e-sales@deco-outlet.gr.


2. Πότε και για ποιο σκοπό συλλέγονται δεδομένα;

Η ιστοσελίδα μας λειτουργεί ως ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας DECOSTAR. Οι περιπτώσεις στις οποίες συλλέγονται προσωπικά δεδομένα είναι α) κατά την επίσκεψή σας στην ιστοσελίδα και την εγγραφή σας ως πελάτη, β) κατά την εκτέλεση της παραγγελίας από το www.deco-outlet.gr (στο εξής «Δικτυακός Τόπος»), γ) κατά την εγγραφή σας στο newsletter και δ) κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας εκ μέρους σας.

Κατά την εγγραφή σας πρέπει να συμπληρώσετε τη διεύθυνση e-mail σας και έναν κωδικό πρόσβασης (password). Σκοπός της συλλογής των δεδομένων αυτών είναι η ταυτοποίησή σας ως χρήστη και η διασφάλιση της πρόσβασής σας στο www.deco-outlet.gr. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι η συναίνεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική.

Κατά την συμπλήρωση οποιασδήποτε φόρμας παραγγελίας στο Δικτυακό μας Τόπο ως εγγεγραμμένος χρήστης, θα σας ζητηθεί το ονοματεπώνυμο, η διεύθυνση, η χώρα, ο νομός, o ταχυδρομικός κώδικας, η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, το τηλέφωνο σας, στοιχεία πιστωτικής κάρτας, ο τρόπος πληρωμής της παραγγελίας, στοιχεία αποστολής - παράδοσης μιας παραγγελίας, στοιχεία τιμολόγησης και ίσως λεπτομέρειες σχετικά με προσφορά που έχετε ζητήσει. Οι πληροφορίες που παρέχονται κατά την εγγραφή σας ή κατά την υποβολή παραγγελίας χρησιμοποιούνται από το deco-outlet.gr προκειμένου να εξυπηρετούνται και να εκτελούνται οι παραγγελίες σας. Η Εταιρεία κάνει χρήση των πληροφοριών που μας δίνετε κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής αποστολής της φόρμας παραγγελίας, με σκοπό να τιμολογήσουμε και εκτελέσουμε την παραγγελία σας, να την αποστείλουμε και να επικοινωνήσουμε μαζί σας σχετικά με την παράδοσή της στον χώρο σας και για επιβεβαίωση και ταυτοποίησή σας ως πελάτη, δηλαδή για την εκπλήρωση της μεταξύ μας σύμβασης, καθώς και για την τήρηση των έννομων φορολογικών υποχρεώσεων της Εταιρείας. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας στην περίπτωση αυτή είναι η εκπλήρωση της μεταξύ μας σύμβασης. Περαιτέρω, η Εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιεί το e-mail σας βάσει του έννομου συμφέροντός της να σας ενημερώνει για προϊόντα και προσφορές του deco-outlet.gr μέσω της αποστολής του ενημερωτικού της δελτίου σε εσάς.

Επιπλέον, ακόμη κι αν δεν έχετε πραγματοποιήσει ηλεκτρονική παραγγελία, έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας σε αυτή την περίπτωση είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη διαγραφή σας από τη λίστα αποδεκτών του ενημερωτικού μας δελτίου, κάνοντας χρήση του συνδέσμου που παρέχεται σε κάθε τέτοιο μήνυμα, ή ,τέλος, στέλνοντας το αίτημά σας μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-sales@deco-outlet.gr.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται κατά τη συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας εκ μέρους σας, χρησιμοποιούνται προκειμένου να έχετε άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με το κατάστημα και να σας παρέχονται απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματά σας. Νόμιμη βάση για την επεξεργασία των δεδομένων σας σε αυτή την περίπτωση είναι η συγκατάθεσή σας, την οποία παρέχετε αποδεχόμενοι την παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Δεν είστε υποχρεωμένοι να παρέχετε τα δεδομένα σας στο deco-outlet.gr όμως σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είναι δυνατή η χρήση της φόρμας επικοινωνίας, η εγγραφή σας ως χρήστη, η λήψη ενημερωτικών δελτίων ή η παραγγελία προϊόντων από αυτό.


3. Πώς και για πόσο καιρό αποθηκεύονται τα δεδομένα σας;

Η DECOSTAR φροντίζει να παρέχει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση και διαρροή ανά πάσα στιγμή. Τα προσωπικά σας δεδομένα αποθηκεύονται στους διακομιστές της DECOSTAR εντός Ελλάδος, οι οποίοι προστατεύονται από τείχος προστασίας (firewall) και από προγράμματα προστασίας από ιούς (antivirus) για το χρονικό διάστημα που είναι κάθε φορά απαραίτητο για το σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση εγγραφής σας ως χρήστη του Δικτυακού Τόπου, τα δεδομένα σας τηρούνται για όσο διάστημα διατηρείτε το λογαριασμό σας και μέχρι να ζητήσετε τη διαγραφή του. Στην περίπτωση συμπλήρωσης της φόρμας επικοινωνίας τα δεδομένα σας τηρούνται για το διάστημα που απαιτείται για τη διεκπεραίωση του αιτήματος επικοινωνίας σας. Ενώ στην περίπτωση της εγγραφής σας στη φόρμα για τα newsletter, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται μέχρι τη διαγραφή σας από τη λίστα παραληπτών. Τα προσωπικά σας δεδομένα διαβιβάζονται στους υπαλλήλους και συνεργάτες της DECOSTAR που είναι αναγκαίο να έρχονται σε επαφή με τέτοιου είδους δεδομένα για την παροχή των υπηρεσιών τους (πραγματοποίηση παραγγελίας, εξυπηρέτηση πελατών κλπ), οι οποίοι δεσμεύονται από κατάλληλες συμβάσεις εμπιστευτικότητας. Ενδέχεται να κοινοποιηθούν και στην εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τις υπηρεσίες τεχνολογίας (ΙΤ), η οποία επίσης δεσμεύεται από σύμβαση εμπιστευτικότητας με τη DECOSTAR.


4. Τα δικαιώματά σας σε σχέση με τα δεδομένα σας

Για το χρονικό διάστημα που τηρούμε τα δεδομένα σας έχετε δικαίωμα να ζητήσετε πρόσβαση σε αυτά, καθώς επίσης να τα διορθώσετε, τροποποιήσετε, ενημερώσετε ή να τα διαγράψετε. Στην περίπτωση υποβολής της φόρμας επικοινωνίας ή εγγραφής σας στο newsletter, έχετε δικαίωμα να ανακαλέσετε την συγκατάθεσή σας οποτεδήποτε για το μέλλον, χωρίς να θιγεί η νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας πριν από την ανάκλησή της. Τέλος έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, εάν πιστεύετε ότι έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά σας.


5. Χρήση cookies

Πρόκειται για αρχεία κειμένων που αποστέλλονται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε και αποθηκεύονται στη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να αποκτήσετε πρόσβαση στις ιστοσελίδες μας. Σε καμία περίπτωση τα cookies δεν περιέχουν προσωπικές πληροφορίες ή πληροφορίες, οι οποίες θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να επικοινωνήσει με τον επισκέπτη του δικτυακού τόπου, μέσω τηλεφώνου, e-mail, κ.λπ. Η χρήση των cookies διευκολύνει την ιστοσελίδα να απομνημονεύει πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψή σας, συλλέγοντας χρήσιμα στοιχεία για τις προτιμήσεις αναζήτησης που έχετε. Έτσι, η εμπειρία αναζήτησης θα είναι βελτιωμένη την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθείτε. Επιπλέον, τα cookies βοηθούν την DECOSTAR να βλέπει την απόδοση και την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας της, βελτιώνοντας την παρουσίαση και το περιεχόμενό της, σύμφωνα με τις προτιμήσεις των επισκεπτών. Ορισμένα ή όλα τα cookies που περιγράφονται παρακάτω ενδέχεται να αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε να δείτε και να διαχειριστείτε τα cookies στο πρόγραμμα περιήγησης (ωστόσο τα προγράμματα περιήγησης για κινητές συσκευές ενδέχεται να μην προσφέρουν αυτήν την ορατότητα).


Από τους διαφορετικούς τύπους cookies, η DECOSTAR χρησιμοποιεί τα εξής:


α) Απολύτως απαραίτητα:

Τα τεχνικά απαραίτητα cookies είναι ουσιαστικής σημασίας για την ορθή λειτουργία του ιστότοπου, σας επιτρέπουν να κάνετε περιήγηση και να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες του. Αυτά τα cookies δεν αναγνωρίζουν την ατομική σας ταυτότητα. Χωρίς αυτά τα cookies, δεν μπορούμε να προσφέρουμε αποτελεσματική λειτουργία του ιστότοπού μας.


β) Cookies Στατιστικής - Επιδόσεων (Google analytics):

Χρησιμοποιούμε cookies επιδόσεων της Google προκειμένου να διαχωρίζουμε τους επισκέπτες μας και να συλλέγουμε στατιστικές πληροφορίες για την επισκεψιμότητα του Δικτυακού μας Τόπου. Αυτά τα cookies συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε τον ιστότοπο, για παράδειγμα, ποιες σελίδες επισκέπτεστε συχνότερα. Αυτά τα cookies συλλέγουν συγκεντρωτικές, ανώνυμες πληροφορίες που δεν ταυτοποιούν κάποιον επισκέπτη. Χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη βελτίωση των επιδόσεων μίας ιστοσελίδας. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Universal Analytics και τα Cookies της Google μπορείτε να ανατρέξετε στη διεύθυνση https://policies.google.com/technologies/types?hl=el.


γ) Cookies στόχευσης – διαφήμισης και Cookies επαναληπτικής στόχευσης

Τα cookies στόχευσης χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου, που ταιριάζει περισσότερο στα ενδιαφέροντά σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την αποστολή στοχευμένης διαφήμισης/προσφορών, τον περιορισμό προβολών διαφήμισης ή την μέτρηση αποτελεσματικότητας μιας διαφημιστικής καμπάνιας. Συνήθως τοποθετούνται για να "θυμούνται" την επίσκεψη σας σε μια ιστοσελίδα και στη συνέχεια να σας προβάλλουν σχετικές διαφημίσεις (π.χ. «Google Adwords»). Τα cookies επαναληπτικής στόχευσης χρησιμοποιούνται για να επαναπροσεγγίσουμε χρήστες, οι οποίοι επισκέφθηκαν τουλάχιστον μια φορά την ιστοσελίδα μας χωρίς να πραγματοποιήσουν κάποια παραγγελία (π.χ. «Google Adwords remarketing»). Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται και το Facebook pixel. Tο Facebook pixel είναι ένα στατιστικό-διαφημιστικό εργαλείο που τοποθετείται στo Δικτυακό μας τόπο και μας επιτρέπει να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεών μας, να τις βελτιστοποιήσουμε και να προσεγγίζουμε το κατάλληλο κοινό στο οποίο θα προβάλλονται οι διαφημίσεις μας στο Facebook. Για παράδειγμα, όταν ολοκληρώνετε μια αγορά από το www.deco-outlet.gr, το pixel του Facebook ενεργοποιείται και μας αναφέρει αυτή την ενέργεια, ώστε στο μέλλον να μπορούμε να σας προσεγγίσουμε ξανά με διαφημίσεις στο Facebook.


Απενεργοποίηση Cookies

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή και να σβήσετε εντελώς τα cookies μέσω της pop up ειδοποίησης που εμφανίζεται κατά την είσοδό σας στο Δικτυακό μας τόπο. Αν επιλέξετε να απενεργοποιήσετε τα cookies, ορισμένα μέρη της ιστοσελίδας μπορεί να μη λειτουργούν επαρκώς. Επίσης μπορείτε να αποτρέψετε τη συλλογή και χρήση δεδομένων από τα cookies της Google είτε με κατάλληλη ρύθμιση στο πρόγραμμα περιήγησής σας (browser) είτε με την εγκατάσταση του προγράμματος που διατίθεται στη διεύθυνση https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=el. Σε περίπτωση που απενεργοποιήσετε τα cookies ενδέχεται κάποια τμήματα της ιστοσελίδας να μην λειτουργούν σωστά ή και καθόλου.



6. Τροποποιήσεις στην Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε αυτή την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε συμμόρφωση με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές προβλέψεις ή για να προσαρμόσουμε την Πολιτική μας στην παροχή νέων υπηρεσιών. Αναφορικά με τα δεδομένα σας, θα ισχύει η Πολιτική που είναι αναρτημένη κατά τη στιγμή της επίσκεψής σας στον Δικτυακό μας Τόπο. Εάν οι αλλαγές της Πολιτικής μας σας επηρεάζουν, διότι έχετε επισκεφθεί το www.deco-outlet.gr σε χρόνο προγενέστερο των αλλαγών αυτών και τα δεδομένα σας τηρούνται ακόμη από τη DECOSTAR, θα ειδοποιηθείτε σχετικά και θα ενημερωθείτε για τα δικαιώματά σας.


7. Ερωτήσεις προς τη DECOSTAR

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή παρατηρήσεις σχετικά με την προστασία των δεδομένων σας, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, αποστέλλοντας ένα e-mail στην διεύθυνση e-sales@deco-outlet.gr.